Economía Internacional

Un impuls als joves des d’Alemanya i França

Per: BERTA FARGAS

 

Paris i Berlin han pactat les bases per a un pla europeu de treball juvenil 

França i Alemanya han pactat les bases per a un pla de treball juvenil que es durà a terme durant aquest mateix any, segons ha explicat avui François Hollande, primer ministre francès. Hollande i Angela Merkel, primera ministra alamana, es posen d’acord i el tema serà objecte de reunió dels ministres de Treball a Berlin el 3 de juliol.

El que es pretén amb aquest pla és donar un impuls als joves, ja que és el sector que més atur pateix. “Hem de ser capaços de donar als joves una perspectiva” afirma Hollande en el discurs d’obertura de un seminari a Paris sobre el treball a Europa. Així doncs, el pla consistirà en establir una associació publico-privada contra l’atur juvenil articulat en tres punts bàsics:

  •  Permetre a les empreses un accés als crèdits tous
  • Reforçar l’aprenentatge de les empreses mitjançant un sistema d’intercanvis com un Erasmus. El que ha anunciat doncs el president francès és que  aquests seran “programes Erasmus per a tots els joves, no només pels estudiants” de manera que es puguin formar fora dels seus països i gaudir de més oportunitats
  • Ajudar els seus joves a crear la seva pròpia empresa.
Hollande-merkel

Angela Merken i François Hollande a una erunió del consell europeu Font: lamarea.com

 L’essencial avui és la tornada del creixement (…) però sobretot de la esperança” a explicat Hollande al seminari parisenc.

Segons dades de Cinco Dias, el pla tindrà una dotació de 6 mil milions d’euros en el període 2014 – 2020,ja pressupostats anteriorment per la UE en el marc sel seu “paquet de treball jove”.

Aquesta formula ha estat explicada i defensada per Ursula Von der Leyen, la ministra alamana de Treball, que s’ha pronunciat per a promoure la mobilitat d’Europa i pal·liar els desajustos entre l’oferta i la demanda de mà d’obra, abans de senyalar que en el seu país hi ha un milió de treballs que no troben personal qualificat adequat.

Així ens trobem davant d’una iniciativa per a intentar incentivar als joves a que es moguin, es formin, i siguin emprenedors. Una iniciativa que intentarà disminuir l’atur juvenil que és un dels fets més preocupants d’aquesta crisi.

Al febrer d’enguany hi havia a la Unió Europea 5,96 milions menors de 25 anys, que amb els estudis acabats no trobaven feina, segons les estadístiques del Eurostat. Per tant, això significa que els joves amb aquestes característiques rebran 150 € per any. La qüestió de com pretenen crear «esperança» i « creixement » amb 150 euros esta per veure. Tot i això el govern ha anunciat que aquest pla va sobretot destinat a aquells països que més pateixen l’atur juvenil, així doncs Espanya podria sortir-ne beneficiada.

Leave a comment