Economía Nacional

Rasquera es queda sense cànnabis

Per MARC GISBERT

El convuls projecte econòmic de Rasquera s’esfuma. El jutjat del Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona ha desestimat la proposta de Rasquera d’establir una plantació de cànnabis per a reflotar la seva economia i alhora dotar-ho com a aprovisionament per al seu ús terapèutic.

La sentencia del jutjat arriba 1 any després que el ple municipal de Rasquera ho aprovés amb majoria. La funció principal d’aquesta sentencia defensava el creixement econòmic de la població tarragonina, que vista la situació econòmica, va trobar un gran al·licient en cessar un terreny municipal a una associació de consumidors per a plantar cànnabis. Cal recordar que la sentència que refusa de ple la plantació d’aquest producte també revoca la voluntat del poble de Rasquera ja que fou una mesura consultada popularment a través d’un referèndum municipal.

La sentencia judicial apunta que la controvertida mesura no té un interès públic i econòmic com defensa l’Ajuntament de Rasquera. “L’interès econòmic o la greu situació econòmica d’un Ajuntament no es poden incloure dins el concepte d’interès públic”, apunta la resolució.

Per la seva banda, l’Ajuntament ha fet públic i ha defensat que sí hi ha interès públic en aquesta plantació de cànnabis. Argumenten que “és la decisió d’un ple municipal per majoria, hi ha hagut una consulta popular i a més, la investigació de les propietats terapèutiques del cànnabis ja té un interès públic en ella mateixa”.

Una-vecina-de-Rasquera-muestra_54284021852_53389389549_600_396

Leave a comment